Goeie Geit kaas 

 

Wij zijn ambassadeurs van een Hollandse harde geitenkaas, namelijk de Goeie Geit. De Goeie Geit kaas is een initiatief van De Kaasfabriek, het Lejofonds en Frank & Anita. Het is een lekkere geitenkaas voor het goede doel. Zo wordt van elke kilo verkochte kaas minstens € 0,50 geschonken aan het Goat to Goat project van het Lejofonds in Oeganda.

In dit project krijgen jonge gezinnen twee geiten en een bok. De kinderen en het gezin wordt geleerd hoe voor een geit te zorgen. De inkomsten die een gezin krijgt uit het houden van een geit zorgen ervoor dat de kinderen weer naar school kunnen. Daarnaast wordt het eerst geboren lammetje van de geit teruggegeven aan het project, zodat een ander gezin ook op gang geholpen kan worden.

 

Er wordt dus niet alleen geld in Oeganda geïnvesteerd. Er wordt juist veel aandacht besteed aan onderwijs en aan aanleren van de Oegandezen hoe ze voor zichzelf kunnen zorgen. Hiermee wordt een toekomst opgebouwd!

 

Al onze fooi komt volledig ten goede aan het Goat to Goat project.

 

Meer informatie over de Goeie Geit kaas en het Goat to Goat project kunt u vinden via onze trotse verbindingen.

 

In ons winkeltje kun u terecht voor deze heerlijke geitenkaas. Ook hebben we wisselend nog andere smaken harde geitenkaas in het assortiment van Favorites.