Onze geiten 

 

Volgens Frank is "Niets zo leuk als dartelende lammetjes..."

 

Op Frank's farm worden ca 2.900 geiten gehouden voor de productie van geitenmelk. Bij ons staat het individuele dier altijd centraal en hebben we veel aandacht aan het welzijn van de geiten.

 

We vertellen graag ons verhaal. Ook geven we je graag meer informatie over de melkgeitenhouderij.

Grote stallen met optimale bewegingsruimte

Onze geiten worden gehuisvest in 2 stallen, met in elke stal 2.000 m2 bewegingsvrijheid.

 

Voer op maat

Alle geiten krijgen een passende hoeveelheid voer per dag, afgestemd op hoeveel melk ze geven en of ze drachtig is. Ze zijn de hele dag vrij om porties voer op te komen halen op de voercarrousel. Zodat niemand iets tekort komt!

 

Automatische borstel

Zo vaak en zo lang als de geitjes willen kunnen ze geborsteld worden. Puur genot!

 

Klimattributen

Geiten klimmen heel graag. De geiten klimmen omhoog om hun voer te halen of om gemolken te worden. En na het melken gaan ze via een loopbrug terug naar hun eigen stal. De lammetjes hebben een speeltoestel waar ze veel plezier aan beleven.

 

Veel daglicht

De zijwanden van de grote stal zijn gemaakt van lichtdoorlatend plastic, zodra het zonnetje gaat schijnen gaan deze zijwanden open. De lammetjes kunnen via een groot raam genieten van het weer, maar ook van alle bezoekers die naar binnen komen kijken.

 

Opgroeien

Op Frank's farm worden 3x per jaar lammetjes geboren (in feburari, juni en oktober). Lammeren hebben op verschillende leeftijden ook verschillende behoefte. Met onze verschillende stallen kunnen we onze geitjes altijd optimaal verzorgen. Op de volgende pagina kun je nog veel meer gedetailleerde informatie over ons bedrijf lezen.